Сигнализирай!

Прокуратурата повдигна обвинение на лекаря, хванат от "Господарите" да издава фалшив сертификат за ваксина срещу Covid-19 (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
25.10.2021 г.
40
0

Прокуратурата повдигна обвинение на лекаря, хванат от "Господарите" да издава фалшив сертификат за ваксина срещу Covid-19.

Припомняме Ви, че още през юни месец от "Господарите" излъчихме репортаж за случая. Тогава получихме сигнал за скандален лекар от София, който издава сертификат за ваксинация без ваксина. Според сигнала услугата, извършвана от д-р Росен Бенчев в ДКЦ “Света София” в столичния квартал “Люлин” струвала 50 лева.

Медик, стар познайник на “Господарите”, е арестуван за издаване на фалшиви Covid сертификати (видео)

Ние изпратихме наше подставено лице, което да проучи въпроса. По време на разговора с лекаря, подставеното ни лице каза, че му предстои пътуване в САЩ. Може би именно затова д-р Бенчев поиска за услугата 110 лева. Веднага щом получи парите, той издаде документ за поставена първа доза от “Астра Зенека” и обеща след месец да ни даде и сертификата.

Прокуратурата повдигна обвинение на лекаря, хванат от "Господарите" да издава фалшив сертификат за ваксина срещу Covid-19

Скритата ни камера улови, че след като въведе данните на подставеното лице в системата, д-р Бенчев преписа нещо от шишенце с ваксина, чиято съдба е неясна.

При въпрос по случая от репортерката ни Виктория Симеонова, министър Кацаров тогава не спомена за възможност за проверка на истинността на документите. Той прехвърли цялата отговорност на Прокуратурата и на Министерството на вътрешните работи. По думите му те са тези, които могат да вземат мерки срещу д-р Бенчев, което и за щастие вече е факт.

Министър Кацаров за сертификата за ваксинация без ваксина: Това е престъпление! (РЕПОРТАЖ)

Ето и какво съобщиха от Софийска градска прокуратура:

На 27.05.2021 г. в ДКЦ на бул. „Царица Йоана“ в гр. София, обвиняемият Р.Б., в качеството си на общопрактикуващ лекар, снабдил Й.В. с „лъжливо свидетелство за състоянието на здравето му“ - цифров COVID сертификат, с който удостоверил, че му е поставил ваксина срещу вируса.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.312, ал.1 от НК.  В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за привличане на наказателна отговорност Р.Б.

Наблюдаващ прокурор е постановил мярка „парична гаранция“ в размер на 2000 лева спрямо обвиняемия.

Надяваме се нататък производството да продължи обективно и справедливо, и заловеният в грубо нарушение доктор да понесе цялата отговорност на закона!

Ще продължим да следим случая!

Прокуратурата повдигна обвинение на лекаря, хванат от "Господарите" да издава фалшив сертификат за ваксина срещу Covid-19

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.