Сигнализирай!

За рекорд в досъдебните производства за нарушения на правата на гражданите в изборния ден алармира Рашков (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.11.2021 г.
9
0

За рекорд в досъдебните производства за нарушения на правата на гражданите в изборния ден алармира Рашков.

"Сега за първия тур на изборите се оказа, че постигнахме „рекорд”, защото установените случаи, по които ние и прокуратурата сме приели, че има данни за започване на досъдебно производство против правата на гражданите, делата вече са 122. Това е сериозен ръст”, каза служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

ДПС злоупотребява с лични данни и изпраща агитационни СМС-и на турски (РЕПОРТАЖ)

„За предходните извънредни парламентарни избори установихме 91 случая, в които образувахме досъдебни производства като престъпление против изборните права на гражданите. Нито през юли, нито сега твърдим, че сме успели да противодействаме на всички престъпления."

„Нямаме право да бъдем оптимисти, че след като сме предприели действия, ние сме елиминирали това уродливо явление у нас - политиците да си купуват с пари местата в парламента. Не сме решили този въпрос, той остава и аз в бъдеще”, каза Рашков.

И допълни: „Ще продължим да водим битка срещу този вид престъпност у нас. Тя не се различава по същност от която и да е друга. Дълбоко убедени сме, че трябва да водим тази битка”.

Министър Рашков цитира и публикации в официалните турски медии, агитиращи преди изборите в полза на ДПС. Цялата пресконференция на Министерството на вътрешните работи можете да чуете тук.

За рекорд в досъдебните производства за нарушения на правата на гражданите в изборния ден алармира Рашков

Видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.