Сигнализирай!

Ген. Мутафчийски: Скрих се от екрана, но вирусът остана (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
01.12.2021 г.
12
0

Ген. Мутафчийски: Скрих се от екрана, но вирусът остана.

"Не се срамувам от нито едно свое действие, но малко съм разочарован от ниските нива на ваксинация у нас." Това заяви в предаването "Денят започва" по БНТ началникът на ВМА ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Той изтъкна, че не желае появяването му да се свързва с негативни реакции в обществото. Заяви, че винаги се е опитвал да говори професионално и то на базата на доказани научни публикации.

Проф. Мутафчийски: Бустерната доза е абсолютно необходима (видео)

"Щом едно нещо е доказано и е публикувано в сериозни списания с доказателства, значи мога да го кажа на широката публика. Това, че това е довело до безпокойство у много хора – да, но това е истината." - каза той. - "Щом смятат, че ген. Мутафчийски е носител на Covid-19, нека се скрие ген. Мутафчийски. Но за съжаление това не даде добър резултат, защото Covid-19 не изчезна."

Ген. Мутафчийски: Скрих се от екрана, но вирусът остана

Ген. Мутафчийски не даде оценка на настоящите мерки за справяне с разпространението на Covid, защото те са базирани на съвсем различна философия за управление на пандемията от тази, която е била възприета по света, когато той е бил начело на щаба.

"Не съм допускал да се водят с мен разговори за влизане в политиката. Когато съм казал, че това не е за мен - означава, че не е за мен. Всеки човек трябва да си тежи на мястото." - категоричен е ген. Венцислав Мутафчийски.

До 2-3 седмици се очаква да получим достатъчно данни по въпросите, които ни интересуват за Омикрон варианта – дали новият щам заобикаля имунитета, дали протича по-тежко, как се влияе от ваксините, коментира още той.

Омикрон ще влезе у нас между 10 и 15 декември, прогнозира математик (видео)

Според него, каквото и да се говори за Омикрон варианта в момента, е спекулативно.

Ген. Мутафчийски: Скрих се от екрана, но вирусът остана

Източник и видео: БНТ, "Денят започва"

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.