Сигнализирай!

Румен Радев: Надеждите към новия парламент са огромни (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.12.2021 г.
15
0

"Надеждите към новия парламент са огромни" - това каза президентът Румен Радев от трибуната на 47-ото Народно събрание.

"За първи път в рамките на година формираме трето народно събрание. От предишните народни събрания се чуха важни неща, формираха се гледни точки. След разочарованието от април, през юли дойде разочарование от поредния парламентарен пад. Нашето общество търси изход от престъпното статукво", обяви той.

Румен Радев: Надеждите към новия парламент са огромни (видео)

"Време е за национален консенсус. Трябва да върнем на българите свободата, законността и справедливостта. Тези ценности са предусловия за модернизацията на България".

"Вие сте призвани да вдъхнете нов живот на парламентарния контрол. Да създадете условия за възраждане на свободното слово. Да върнете гражданите в управлението", призова още Радев.

"Не можем да допуснем повече пилеене на политическо време. Обществото ни очаква актуализация на избирателните списъци, преди броят ни да е прехвърлил броя на хората", обяви президентът.

"Приоритетна задача е демонтажът на прокурорския чадър над корупцията и злоупотребите", каза още Румен Радев.

"Без справедливост и законност, всички добри решения са обречени на провал. Българските граждани очакват неотложни мерки и законови промени, които да позволят допълнителни мерки за справяне със социално-икономическата криза", заяви още той.

Румен Радев: Надеждите към новия парламент са огромни

"Искам да благодаря на онези от вас, които взеха участие в приемането на актуализацията на бюджета. Следя нагласите по темата за бюджета. Мисля, че си струва да разгледате внесения от служебното правителство бюджет", добави президентът.

"Важно е българската дипломация да бъде в ръцете на професионалисти с опит", допълни Радев.

"Президентската институция е отворена за диалог и сътрудничество по всички важни външнополитически теми", заяви още Румен Радев.

"Всичко, изброено дотук, ще стане само при желание. Най-важната цел е връщане на държавността."

"От вас зависи този парламент да затвори епохата на Прехода". Вярвам, че този най-млад парламент може да изведе българите по пътя на свободата, развитието и демокрацията", завърши президентът.

Румен Радев: Надеждите към новия парламент са огромни (видео)

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.