Сигнализирай!

Kръстиха новооткрито растение на Леонардо ди Каприо (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
07.01.2022 г.
26
0

Kръстиха новооткрито растение на Леонардо ди Каприо, съобщава BBC.

Специалистите от Кралската ботаническа градина "Кю" в Лондон поискали да окажат тази чест на звездата заради застъпничеството му в опазването на тропическите гори.

Леонардо Ди Каприо плащал за горските палежи в Амазония, твърди президентът на Бразилия

Става дума за дърво, което вирее единствено в Камерун, Африка.

Kръстиха новооткрито растение на Леонардо ди Каприо

"Смятаме, че намесата му е от решаващо значение за спиране изсичането в националния парк "Ебо" в страната. Там се намира една от най-големите относително незасегнати тропически гори в Централна Африка - дом на застрашени горили, шимпанзета и горски слонове.

Проблемът беше подхванат от Ди Каприо, чиито публикации в социалните мрежи до милионите му последователи дадоха инерция на кампанията.

Малкото тропическо вечнозелено дърво, наречено Uvariopsis dicaprio, се отличава с лъскави жълти цветове, които растат директно от стъблото му.

Kръстиха новооткрито растение на Леонардо ди Каприо

Това не е първото растение, попаднало в полезрението на учените от Кралската ботаническа градина. През изминалата година 200 различни растения и гъби са получили наименованието си от тях. Става дума за видове от целия свят.

Don't Look Up. Снимка: Netflix

Наскоро Леонардо ди Каприо, който е изявен природозащитник, се появи във филма Don't Look Up. Фабулата на комедията ни разказва за двама учени астрономи, които опитват да обърнат внимание на политиците и медиите за предстоящ катастрофален сблъсък на метеорит със земята. Критици и зрители са единодушни, че става дума за препратка към решаването на климатичната криза на планетата ни.

Kръстиха новооткрито растение на Леонардо ди Каприо

Източник: BBC

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.