Сигнализирай!

Кирил Петков: Сметките за ток за февруари ще бъдат намалени (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
20.01.2022 г.
28
0

Кирил Петков обяви днес преди заседание на Mинистерския съвет, че сметките за ток на битовите потребители са под мораториум и тези за февруари ще бъдат по-ниски, съобщи NOVA.

"Един от най-големите въпроси, които ще обсъдим на днешното заседание на МС, е цената на газа и електроенергията. Няколко неща искам да подчертая. Първо – сметките на битовите потребители са под мораториум. Те няма да се вдигнат, докато трае мораториумът. По-вискоите сметки през януари са на база по-високите цени от миналото лято."

Кирил Петков: Мораториумът върху цената на тока може да падне преди март (видео)

Относно компенсациите за бизнеса министър-председателят добави, че за ноември те са в размер на 110 лв., а за декември ще бъдат 130 лв. За януари е определен таван до 250 лв. в зависимост от пазарните цени.

БулФото

„Помощта за декември: най-вероятно голяма част от нея ще влезе в сметките, които ще се видят в началото на февруари. Сметките за декември са високи, но ще бъдат компенсирани до голяма степен. Очаквайте намаляване на сметките за януари, които ще се получат през февруари”, каза Петков.

Всяка четвърта фирма у нас затваря, ако токът остане скъп

Той не пропусна и да добави, че другата седмица правителството на РСМ идва на посещение у нас.

„Имаме възможността да направим нещо, което през последните 30 години не е правено. Трябва да наваксаме голяма част от задачите, които не са изпълнени. Трябва да видим как в най-кратки срокове да имаме влакова линия между София и Скопие.Трябва да се помисли и как да се улесни автомобилният транспорт. Важно е да се помисли и за културния календар. Всичко това ще бъде поставено за обсъждане на правителствената среща на 25 януари. Ще се изготви реален план за това, което искаме да постигнем през следващите шест месеца. Няма да губим повече време."

Ресторантьорите се готвят за масови протести заради високите сметки за ток (видео)

Премиерът се надява работните срещи между двете правителства да станат ежеседмични.

Кирил Петков: Сметките за ток за февруари ще бъдат намалени (видео)

Източник: NOVA
Видео: NOVA

Снимки: БулФото

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.