Сигнализирай!

Виктория Симеонова при Миролюба Бенатова: Прокуратурата бяга от въпросите ни (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
20.01.2022 г.
26
0

Виктория Симеонова при Миролюба Бенатова: Прокуратурата бяга от въпросите ни - коментарът на нашия репортер е във връзка с изнесените от прокуратурата факти около разследването на финансовата пирамида "Глобал Маркетс". Вики беше гост във "Въпросите" по ТВ1.

Въпреки многократните ни опити да получим информация за развитието по тема, която в "Господарите" разследваме от 2013 година насам, от държавното обвинения не сметнаха за редно да ни уведомят за брифинга по темата, който беше даден вчера.

Виктория Симеонова при Миролюба Бенатова: Прокуратурата бяга от въпросите ни (видео)

8 обвиняеми, десетки измамени, щети за 4 милиона лева: Делото „Глобал Маркетс“ влиза в съда

Тезата на прокуратурата

Към момента от Прокуратурата съобщиха, че са събрали 19 жалби на обща стойност 4 милиона лева. Това е далеч по-малко от цитираните по-рано суми. Броят на жалбите само до нас е над 50. Все още се говори за пране на пари, но без детайли. Твърди се, че схемата действа от 2017 година, а първите сигнали при нас са от 2013 година. Не се споменава и дума за нашето разследване, въпреки че то стартира години преди Прокуратурата изобщо да обърне внимание на жалбите. Всичко това говори за нежеланието на обвинението да се изправи срещу схемата в пълния ѝ размер. В добавка с умишленото забавяне на работата по случая сякаш вместо обвинение крайната цел е оневниняване на обвиняемите. Усещане за чадър, може би?

Нашето виждане

През годините ние от "Господарите" многократно сме показвали, че търсим резултати от разследванията, надяваме се на реални обвинения и присъди. Този случай не е изключение. Човешките съдби, които са замесени в него, са прекалено много, за да отминем с лека ръка опитите на Прокуратурата да го замете "под килима". Затова и няма да се откажем да задаваме неудобни въпроси към същата тази прокуратура. Дано тя се осмели да отговори! Мълчанието е злато, но в чекмеджетата на измамниците :)

Виктория Симеонова при Миролюба Бенатова: Прокуратурата бяга от въпросите ни

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.