Сигнализирай!

Енергийният гигант E.ON спира да внася руски газ

Gospodari.com
Gospodari.com
16.03.2022 г.
24
0

Германският енергиен гигант E.ON няма да купува допълнителни количества природен газ от "Газпром", пише "Сега". Компанията очаква и свиване на стойността на дела, който притежава в "Северен поток 1", заради военните действия в Украйна.

Е.ОН (E.ON) се присъедини към други компании от отрасъла, които съкратиха експозицията си към Русия. Енергийният оператор добави, че делът от 1,1 милиарда евро (1,2 милиарда долара), който има в "Северен поток-1", може да се обезцени в резултат на руската инвазия в Украйна.

Министърът на енергетиката: Целенасочено сме се направили зависими от Русия

Енергийният гигант E.ON спира да внася руски газ
Reuters

Най-голямата германска енергийна фирма няма дългосрочни договори пряко с руски производители на газ. Въпреки това купува известно количество газ от търговски компании на "Газпром“ в Европа.

"Е.ОН" е и най-големият оператор на енергийни мрежи в Европа. Компанията притежава дял от 15,5 на сто в "Северен поток-1" чрез пенсионен фонд. Най-големият акционер в газопровода е "Газпром", като това е основният маршрут, по който руският газ в момента тече за Германия. Останалите акционери са Wintershall Dea, нидерландската Gasunie и френската Engie.

Енергийният гигант E.ON спира да внася руски газ

Източник: "Сега"

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.