Сигнализирай!

Якето на Путин от концерта в Москва струва 1,5 млн. рубли

Gospodari.com
Gospodari.com
21.03.2022 г.
56
0

Владимир Путин се появи на стадион "Лужники" в Москва по повод осмата годишнина от анексирането на Крим в тъмносиня парка на италианската премиум марка Loro Piana.  Западните медии бързо разкриха, че якето е на стойност около милион и половина рубли. А това се равняват на над 24 хиляди лева. То може да бъде купено онлайн от сайта на руския ЦУМ, но само след предплащане, пише Булевард България.

Якето на Путин от концерта в Москва струва 1,5 млн. рубли

По-интересният детайл е, че е твърде вероятно под якето си президентът на Русия да е имал бронежилетка. Путин държа реч за правото на жителите на украинския полуостров да "поискат" да се присъединят към Русия с референдум. Той стоеше на отделна платформа, като в радиус от около 20 метра около него нямаше други хора. 

Руската държавна телевизия внезапно прекъсна речта на Путин (видео)

Якето на Путин от концерта в Москва струва 1,5 млн. рубли
В руски сайтове за почасова работа може да се види и как е набирана публиката на събитието, а именно срещу 300 рубли. 

Заплатата е за два часа присъствие на стадиона. Плащането става след отчитане на снимка от мястото и по карта. "Трябват ни много хора, вземете приятели и роднини", пише в обявата. 

Путин уволнил 1000 подчинени от страх да не бъде отровен

Lora Piana е марка специализирана в кашмирени дрехи или такива от изключително висококачествени материи. Парката на Путин е от ветроустойчива материя, с пълнеж от пух и пера, и с подплата в качулката от копринена нутрия  През 2013 брандът става собственост на френския холдинг LVMH. Парадоксът е, че след началото на войната в Украйна цялата група на модната къща LVMH се изтегли от руския пазар и обяви многомилионна помощ, която да е в подкрепа на Украйна. 

Якето на Путин от концерта в Москва струва 1,5 млн. рубли
Цената на якето на Путин, на фона на рестрикциите, които изпитват руснаците в резултат на мерките наложени от Запада, както и на нивата на заплатите в страната, е направо скандална.

На руските граждани е забранено да теглят повече от 10 000 долара и трябва да се обосноват защо го правят. Средната заплата в страната е около 700 000 рубли годишно. 

Зеленски забрани партията на близък на Путин – втора сила в парламента

Въпреки италиански си стил - бялото поло и синята парка, Путин всъщност е облечен в цветове на руската федерация. 

Събитието беше съпътствано от технически гаф. Зрителите, които гледаха събитието по телевизията, не чуха цялата реч на президента и се наложи "Россия 24" да повтори целия откъс с изказването на държавния глава. 

Якето на Путин от концерта в Москва струва 1,5 млн. рубли

Източник и скрийншоти: Булевард България

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.