Сигнализирай!

Премиерът: В някои региони 90% от европроектите са с един участник (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.03.2022 г.
19
0

"Огромен процент от евросредствата (под ръководството на финансовия министър Владислав Горанов - бел. ред.), в някои региони 90% от проектите имат само един участник", каза премиерът Кирил Петков.

Той е свидетелствал по разследването, довело до ареста на Бойко Борисов и други високопоставени функционери на ГЕРБ през миналата седмица. Другата посока, по която МВР работи, е свързана с твърденията на Васил Божков, че е бил изнудван.

Васил Божков: Има неоспорими доказателства и свидетели

"Няма друг случай в света - човек, който е подкупвал, по негово мнение, високопоставени длъжностни лица, да иска да си признае и да имате от друга страна прокуратура, която казва „Тази информация не ни интересува“. Българският данъкоплатец е платил за тази тишина на прокуратурата половин милиард“, подчерта Петков.

Премиерът: В някои региони 90% от европроектите са с един участник

Това е била и една от темите на разговора му с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. По думите му няма конфликт на интереси в така или иначе публично известната информация, че съпрузите на делегираните прокурори работят в държавната администрация: „В момента същите тези хора, които много се притесняват най-накрая да имаме истински съд процеси, ще хвърлят каквато и да е кал“.

Според него връзката между двата сюжета е моделът на управление, който води до корупция както с национален, така и с европейски ресурс.

Кой е съпругът на Севдалина Арнаудова и член на УС на “Булгартрансгаз” Делян Димитров?

Газовата връзка с Гърция и "Турски поток"

Той посочи и че една „много натовски настроена партия“ 12 години не е успяла да завърши газовата връзка с Гърция, докато „Турски поток“ е станал готов за 3 години, като са били дадени „3 млрд. за руски проекти“.

Именно джип на строителя на тръбата – „Аркад“, се оказа в гаража на бившата пиарка на правителството Севделина Арнаудова, която също беше арестувана в края на миналата седмица. Тезата на семейството ѝ е, че возилото е било предоставено безплатно след завършването на проекта.

Премиерът: В някои региони 90% от европроектите са с един участник

Източник и видео: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.