Сигнализирай!

Спецпрокуратурата обясни кога може да бъде разпитан Божков (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.03.2022 г.
25
0

Бизнесменът Васил Божков не може да бъде разпитан по никакъв начин, докато не получи постановлението си за привличане като обвиняем. Това обясниха от спецпрокуратурата пред NOVA.

Оттам напомниха, че документът с обвинението се предава лично срещу подпис. И тъй като Божков се намира в Дубай, а с тях нямаме договор за правна помощ, всичко зависи от добрата воля на местните власти.

Васил Божков: Има неоспорими доказателства и свидетели

Спецпрокуратурата обясни кога може да бъде разпитан Божков

"Дори след като му се предяви това обвинение, далеч не значи, че автоматично, в свободен формат, можем да осъществим телефонна връзка или видеовръзка с това обвиняемо лице. Или с което и да е друго обвиняемо лице. Това е процедура", обясни Валентина Маджарова - ръководител на спецпрокуратурата.

"Това е първият момент, в който лицето научава за какво точно е обвинено. Наказателно-процесуалният кодекс забранява между предявяване на постановлението за привличане в качеството на обвиняем и разпита на обвиняем, да се извършват други действия с участието на обвиняемото лице", заяви Христо Кръстев, говорител на спецпрокуратурата.

Спецпрокуратурата обясни кога може да бъде разпитан Божков (видео)

Източник: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.