Сигнализирай!

Управляващите готвят пакет с антикризисни мерки за 1 милиард лева (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.05.2022 г.
16
0

Управляващите подготвят антикризисни мерки, които са на стойност над 1 милиард лева, предава bTV.

Част от тях включват освобождаване от акциз на тока и на природния газ, използван като моторно гориво съгласно някои от разпоредбите на енергийната директива. Предвижда се и намаляване на ставката на ДДС на 9% за доставките на природен газ, както и компенсации за крайните потребители, физически лица за закупени горива.

Мерките предвиждат и изплащането на инфлационна добавка от 60 лв. Председателя на Народното събрание Никола Мичев каза, че не е запознат. Кметът на столицата Йорданка Фандъкова поиска диалог с правителството и помощ от държавата за загубите на градския транспорт.

„Просто за съжаление така се получи, че в момента, в който приехме бюджета, избухна и война на територията на континента. Все още се обсъждат антикризисните мерки и не мога да кажа конкретно какво да очакваме точно. Това зависи вече от изпълнителната власт“, каза Минчев.

Фандъкова: Градският транспорт може да се разреди заради цените на тока (видео)

„Нашите изисквания са големи. Въпреки това 143 милиона лева е загубата към момента на търговските и общинските транспортни дружества. Затова отново сме се обърнали към правителството. Поискали сме диалог. Ние очакваме при актуализацията на държавния бюджет, да намери място и подкрепата за градския транспорт, а не само на София, разбира се“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Ако правителството падне, България пада обратно в блатото, и то за дълго

А според вицепрезидента Илияна Йотова правителството не прави достатъчно в посока антикризисните мерки.

Управляващите готвят пакет с антикризисни мерки за 1 милиард лева

Източник и видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.