Сигнализирай!

Над 500 камиона чакат от турската страна на ГКПП "Капитан Андреево" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
23.05.2022 г.
24
0

Проблемът с преминаването на хладилните камиони през турско-българската граница започна след като държавата прекрати договора за наем на частната фирма, която стопанисва над 10 години лабораторията за изследване на пестициди и осъществява връзката между превозвачите и БАБХ.

Над 500 камиона чакат от турската страна на ГКПП "Капитан Андреево".

Обработката на документите им ще отнеме 2 дни, заяви в понеделник заместник-министърът на земеделието Иван Христанов след среща с турските превозвачи.

В момента пробите пътуват до референтната лаборатория в София. Според заместник-министъра от частната фирма саботират обработката на документите, а според управителя на частната фирма се правят опити за отнемане на бизнеса му.

Камиони със зърно блокираха “Кулата” (видео)

Снимка: bTV/стопкадър

И двете страни се заканиха да търсят правата си в съда, а в студиото на „Лице в лице“ депутатът Росен Костурков от "Продължаваме промяната" говори за отказания подкуп към шефа на Агенцията по храните, който бил, за да не променя ситуацията на границата.

„Подкупът, който е бил предложен е от изненадващо лице – човек, който е уважаван, бивш депутат. Има и второ предложение. Новото е за 6 милиона на година, предишното беше за 100 000 лв. Легалният бизнес е от порядъка на 10 млн. лв. на година. Всеки може да сметне“, заяви Росен Костурков.

От Министерството на земеделието вече са изпратили нотариална покана до частната фирма да освободи помещенията, защото според тях договорът за наем е нищожен.

Източник и видео: bTV

Над 500 камиона чакат от турската страна на ГКПП "Капитан Андреево" (видео)

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.