Сигнализирай!

Осъдиха полицаи на 10 години затвор заради кражба на веществени доказателства

Gospodari.com
Gospodari.com
01.06.2022 г.
11
0

Осъдиха полицаи на 10 години затвор заради кражба на веществени доказателства.

Трима полицаи са признати за виновни от съда в Плевен по обвинителен акт, внесен през 2018 година. Работата по случая е започнала през 2016 г., като впоследствие случаят е бил предаден на Софийска градска прокуратура.

Полицаите, шамаросали турския тираджия, са с 9 и 18 години служба в МВР

И тримата са с над 20-годишна служба в МВР. С течение на времето са заемали различни, включително и ръководни длъжности в системата. Отстранени са от длъжност през 2017 г. със заповеди на министъра на вътрешните работи.

iStock

"С присъдата подсъдимите са признати за виновни за това, че в периода от януари 2014 г. до октомври 2014 г. в мобилизационна база за военновремеви действия на ОДМВР-Плевен в землището на с. Згалево, са отнели чужди движими вещи – общо 382 134 броя кутии цигари, представляващи веществени доказателства по досъдебно производство, с намерение противозаконно да ги присвоят. Акцизните стоки били собственост на държавата, а общата им стойност е 2 364 252,95 лв.", се казва в съобщението.

Тримата подсъдими са се сговорили предварително за осъществяването на кражбата, която представлява особено тежък случай и стойността на отнетото имущество е в особено големи размери.

iStock

Присъдата на тримата е наложена при първоначален строг режим на изтърпяване. Тя не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране.

Осъдиха полицаи на 10 години затвор заради кражба на веществени доказателства

Източник: Прокуратура на Република България

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.