Сигнализирай!

Северна Корея съобщи за избухването на ново заболяване

Gospodari.com
Gospodari.com
16.06.2022 г.
21
0

Северна Корея съобщи днес за избухването на още едно инфекциозно заболяване в допълнение към продължаващата епидемия от Covid-19. Не е ясно колко сериозна е новата епидемия.

Вчера севернокорейският лидер предложи лекарствата, с които разполага семейството му, на хората, диагностицирани с "остра чревна епидемия" в югоизточния град Хеджу, съобщи официалната Корейска централна информационна агенция, цитирана от NOVA.

89 000 със симптоми на Covid-19 в Северна Корея, властите искат падане на мерките

Оттам не уточняват какво точно представлява епидемията и колко души са били заразени. Някои външни наблюдатели твърдят, че КНДР вероятно цели да подобри имиджа на своя лидер.

https://twitter.com/AP/status/1537312484822065152

Официалният вестник на ЦК на Корейската работническа партия "Родон Синмун" отделно публикува на първа страница снимка на Ким Чен Ун и съпругата му Ни Сол-джу, на която двамата преглеждат физиологични разтвори и лекарства, които подготвят за дарение.

Отново според външни наблюдатели твърдят, че "чревната епидемия" в Северна Корея е инфекциозно заболяване като коремен тиф, дизентерия или холера. Това са чревни заболявания, причинени от микроби чрез заразена храна и вода или чрез контакт с изпражнения на заразени хора.

Подобни заболявания са често срещани в страната поради липсата на добри съоръжения за пречистване на вода. До голяма степен и поради разрушената от средата на 90-те години инфраструктура за обществено здравеопазване.

Повече от 4,5 милиона от общо 26 милиона души в страната са се разболели от недефинираната треска, заяви Корейската централна информационна агенция, само 73 от тях са починали.

КНДР е регистрирала само малко част от тях като заболели от Covid, поради очевидната липса на комплекти за тестване в страната. Чуждестранни експерти поставят под съмнение броя на смъртните случаи. И твърдят, че той вероятно е занижен, за да се предотвратят евентуални вътрешнополитически щети за управлението на Ким.

Северна Корея съобщи за избухването на ново заболяване

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.