<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131371" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: СЗО: Маймунск...

89 000 със симптоми на Covid-19 в Северна Корея, властите искат падане на мерките

29 Май 2022
0 497

89 000 със симптоми на Covid-19 в Северна Корея, властите искат падане на мерките.

Шок за икономиката ни заради войната в Украйна прогнозира Standard & Poor

89 000 със симптоми на Covid-19 в Северна Корея, властите искат падане на мерките

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и други високопоставени представители на властите на КНДР обсъдиха възможното разхлабване на действащите в страната Covid мерки. Това предаде Асошиейтед прес.

Севернокорейското ръководство твърди, че разпространението на коронавируса в КНДР е било забавено.

Оценката

Обсъждането на евентуалното разхлабване в рамките на заседание на политбюро на севернокорейската управляваща партия означава едно. Че скоро мерките най-вероятно ще бъдат смекчени.

Ким и други членове на политбюро “дадоха положителна оценка на ситуацията с пандемията”. Те “заявиха, че разпространението на заразата е овладяно”. Информацията е на севернокорейската информационна агенция КЦТА.

КЦТА споделя, че севернокорейските ръководители “са обсъдили въпроса с ефективната и бърза координация и с прилагането на противоепидемичните правила и препоръки. Като са взели предвид сегашната стабилна ситуация в борбата с епидемията”.

По-рано днес Северна Корея съобщи за 89 500 нови пациенти със симптоми на треска. С тях общият брой на болните с подобни симптоми достигна 3,4 милиона души, отбелязва Асошиейтед прес.

89 000 със симптоми на Covid-19 в Северна Корея, властите искат падане на мерките

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции