Сигнализирай!

ГЕРБ със закани за война, ако Рашков бъде избран за шеф на антикорупционната комисия (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
20.07.2022 г.
19
0

ГЕРБ със закани за война, ако Рашков бъде избран за шеф на антикорупционната комисия, пише Дневник.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова представи декларация от парламентарната трибуна и обяви, че ако настоящият министър на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков бъде избран за шеф на КПКОНПИ, това ще означава война с ГЕРБ.

Именно избирането на Рашков и приемането на антикорупционното законодателство обаче е условието на „Продължаваме промяната“ за подкрепа на правителство с мандата на БСП.

ПП с единствено условие пред БСП – реформи в КПКОНПИ и Бойко Рашков начело (видео)

Снимка: стопкадър/видео NOVA

„Вие много добре знаете какво означава искането на Кирил и Асен да им назначите Бойко Рашков за тяхна персонална бухалка и за техен персонален велик инквизитор. Искаме да знаете, че ако се поддадете на този политически рекет и ако, за да запазите за няколко месеца позициите си в няколко министерства, се съгласите с това назначение, вие ни обявявате директна война. Единствената цел на назначаването на Бойко Рашков е да бъде продължен систематичният опит за ликвидиране на политическа партия ГЕРБ. Ако направите това, вие ще обявите война не само на най-голямата опозиционна партия, но едновременно с това вие ще обявите война на правораздавателната система, на гражданското общество и на гражданския мир в България“, заяви Атанасова.

Председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски отговори на Атанасова, че ГЕРБ са се самозабравили.

Снимка: стопкадър/видео NOVA

"Всякакви декларации съм слушал, но декларации с ултиматум от една към друга парламентарна група, това не се е случвало досега", каза той в отговор на декларацията и в нарушение на правилника, заради което председателят на парламента Мирослав Иванов му отне думата.

Източник: Дневник

Видео: NOVA

ГЕРБ със закани за война, ако Рашков бъде избран за шеф на антикорупционната комисия (видео)

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.