Сигнализирай!

Американският президент обяви край на пандемията от Covid-19 в САЩ

Gospodari.com
Gospodari.com
19.09.2022 г.
21
0

Американският президент обяви край на пандемията от Covid-19 в САЩ.

"Пандемията приключи. Все още имаме проблем с Covid. Все още работим по него, но пандемията приключи", каза Байдън в интервю за новинарската програма на CBS "60 минути". "Ако забелязвате, никой не носи маски", каза Байдън. ''Всички изглеждат в доста добра форма. И затова мисля, че ситуацията се променя", допълни президентът в интервю, излъчено от CBS в неделя.

Изказването на Байдън обаче идва само няколко седмици, след като администрацията му поиска от Конгреса милиарди долари финансиране, за да поддържа програмите си за тестване и ваксиниране през потенциалната есенна грипна вълна.

Снимка: стопкадър/видео БНТ

СЗО прогнозира край на Covid-19 пандемията скоро

Краят на пандемията ''се вижда'', коментира преди дни и генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус.

''Никога не сме били в по-добра позиция да сложим край на пандемията. Все още не сме там, но краят се вижда'', заяви той.

В интервюто президентът на САЩ коментира и други актуални теми.

Джо Байдън заяви, че е предупредил в телефонен разговор китайския си колега Си Дзинпин за възможен отлив на инвеститори, ако Пекин наруши санкциите, наложени на Русия заради инвазията ѝ в Украйна.

Засега няма данни Китай да е предложил оръжия или други неща, от които Москва се нуждае, уточни американският президент. Байдън отхвърли идеята, че съюзът между Китай и Русия означава, че САЩ водят нов вид Студена война.

Източник: в. Сега, БНТ

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.