Сигнализирай!

"Възраждане" иска да патентова "Костя Копейкин" като търговска марка

Gospodari.com
Gospodari.com
08.10.2022 г.
34
0

"Костя Копейкин" е прякор на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Прозвището често се използва в подигравателен контекст и Костадинов не крие раздразнението си. Справка в държавния регистър, воден от Патентното ведомство, показва, че партията е решила да регистрира наименованието като търговска марка.

Търговска марка "Костя Копейкин" е заявена от секретаря на партията в София Деян Николов чрез адвоката и зам.-председател на "Възраждане" Петър Петров.

БулФото

Карнавалът в Габрово осмя политици и се изгаври с Костя Копейкин (снимки)

Искането е името да бъде регистрирано в няколко различни класове за стоки и услуги. Включително да бъде използвано за печатни материали, реклами, медии, обучения, административни услуги, дрехи и други.

Притежаването на прякора като търговска марка обаче не дава абсолютни права на собствениците. Те няма да могат да забранят ползването от трети лица, печатни издания или медии. Патентът би попречил името да се ползва за търговски стоки и услуги.

БулФото

Агресия на депутати пред деца в парламента (видео)

Въпреки това партията може да се опита по съдебен път да забрани използването на "Костя Копейкин".

Прозвището идва от руския превод на Костадин - Костя и названието на дребна разменна руска монета - копейка. Костадинов получи прякора заради откровено проруската си политика.

Източник: Булевард България

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.