Сигнализирай!

Отново са превишени нивата на серен диоксид в ТЕЦ "Брикел"

Gospodari.com
Gospodari.com
19.10.2022 г.
21
0

Отново са превишени нивата на серен диоксид в ТЕЦ "Брикел". За това съобщи директорът на РИОСВ - Стара Загора Диана Искрева, цитирана от NOVA.

Данните са регистрирани на 15-ти и 16-ти октомври от Автоматичната измервателна станция „Гълъбово“ и са дали повод да бъде извършена проверка в района.

При изненадваща проверка: Петков установи обезпокоителни факти в ТЕЦ „Брикел“ (видео)

По време на проверките е установено наличие на неорганизирани емисии на площадката на Топлоелектрическата централа ТЕЦ „Брикел“ в Гълъбово. За установеното нарушение от РИОСВ – Стара Загора ще бъде образувана административно-наказателна процедура.

ВАС разреши работата на ТЕЦ “Брикел”

От РИОСВ – Стара Загора са издали предписания на всички оператори на големи горивни инсталации за предприемане на мерки и недопускане влошаване качеството на атмосферния въздух. Инспекцията ще възобнови контрола на горивните инсталации по всички условия от издадените комплексни разрешителни в района на енергийния комплекс „Марица изток”. В границите на град Гълъбово е поставена и мобилна автоматична станция от Изпълнителната агенция по околна среда.

15 акта за нарушения само за месец
БулФото

От началото на септември до 16 октомври т.г. по заповед на министър Росица Карамфилова са извършени над 48 извънредни проверки. Съставени са 15 акта за установени административни нарушения на условията от комплексните разрешителни. 13 от тях са на ТЕЦ „Брикел“ ЕАД  и по един на „ТЕЦ Марица Изток 2“ ЕАД и „Ей и Ес 3С - Марица Изток 1“ ЕООД.

Предстои издаване на наказателни постановления в нормативно определения срок.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.