Сигнализирай!

"Най-мръсният човек на планетата" почина няколко месеца, след като се изкъпа

Gospodari.com
Gospodari.com
26.10.2022 г.
30
0

"Най-мръсният" човек на планетата почина няколко месеца, след като се изкъпа.

94-годишният отшелник на име Аму Хаджи от Иран не се бе къпал повече от 65 години. Той почина в неделя в село Деджга в южната провинция Фарс, предаде The Guardian.

Изумително: 87-годишен мъж не се е къпал 65 години и е в удивително здраве (видео и снимки)

В репортаж от 2014 година местна медия посочва, че Хаджи се прехранвал с убити по пътя животни и пушел лула с животински изпражнения.

Именно там, в село Деджга в провинция Фарс в Иран, го посетили лекарите и открили, че в организма му не се съдържа нито една опасна за здравето бактерия. Той не страдал от никакво сериозно заболяване и на всичко отгоре бил удивително здрав.

Развълнувани от начина му на живот, учените се заели да изследват какви микроорганизми и паразити съжителстват в тялото му. Но не установили нищо обезпокоително, въпреки липсата на елементарна хигиена.

Професор д-р Голамреза Молави от медицинския университет в Техеран твърди, че медиците са го тествали за всичко от различните форми на хепатит и СПИН до паразити. Eдинственото нещо, което са открили, е инфекция с трихинелоза. Това е паразитна инфекция, която в неговия случай изглежда не предизвиква симптоми.

Повече за Аму Хаджи

Местните разказват, че като млад преживял емоционален срив, който го тласнал към отшелничество. Вярвал, че ако посегне към сапуна и водата, това ще го убие.

Въпреки странностите му, съселяните го приели какъвто е и дори му построили барака от строителни блокчета, за да не спи под открито небе. Преди няколко месеца решили и да го изкъпят, съобщава агенция ИРНА. Не е ясно дали смъртта на човека има нещо общо с вярата му, че мръсотията го пази.

https://www.youtube.com/watch?v=mr0tX1ieCJI

След кончината на иранеца Аму Хаджи сегашният първенец с най-дълго живеене без баня е индиец, който не се е къпал повече от 30 години.

Видео: YouTube

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.