Сигнализирай!

Прокуратурата прекрати делото за катастрофата на Вежди Рашидов

Gospodari.com
Gospodari.com
28.10.2022 г.
41
0

Прокуратурата прекрати делото за катастрофата на Вежди Рашидов, съобщава Mediapool.

При инцидента, станал през месец май 2021 г., автомобилът на Рашидов се блъска в друга кола. Вследствие на удара и преобръщането на колата му, той е приет в болница с черепно-мозъчна травма, гръдна рана и разкъсна рана без опасност за живота.

Вежди Рашидов е катастрофирал тежко на кръстовище в София (снимки)

Записи от охранителните камери на кръстовището на бул. "България" и "Гоце Делчев" показват, че колата на Рашидов е минала на червено през светофара. Оттогава нито полицията, нито държавното обвинение са давали някаква информация за хода на делото. А разследването е образувано за телесна повреда, т.е. за нараняванията на самия Рашидов.

Шофьорът на ударената от него кола, млада жена, разказа тогава пред bTV, че минала на зелено, карайки направо и "господинът мина на червено, очевидно, и ме засече."

Вежди Рашидов твърди, че е минал на жълто при катастрофата

След като Рашидов е приет в болница с гръдна и черепно-мозъчна травма, разследването за катастрофата е образувано за причиняване на телесна повреда. Това е практика в подобни случаи.

В крайна сметка делото е прекратено с аргумента, че онзи, който е причинил телесната повреда, нито е можел, нито е бил длъжен да предвиди, че такова нещо ще се случи. Тоест другият шофьор няма как да се счита за виновен. Защото така или иначе е пресякъл кръстовището на зелено и това е доказано. Обвинения не са повдигани, а случаят се смята за приключен. Търсени са обаче доказателства кой е причинил телесната повреда, а не катастрофата.

Архив БулФото
Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.