Сигнализирай!

Петима заподозрени за атентата в Истанбул са арестувани у нас

Gospodari.com
Gospodari.com
19.11.2022 г.
21
0

Петима заподозрени за атентата в Истанбул са арестувани у нас, в България. За това съобщава НОВА. Акцията е проведена при пълна секретност.

Задържаните са трима души с молдовско гражданство и един мъж от арабски произход. Дясната ръка на издирвания от Интерпол Билал Хасан, Амран Абдулрами, също е сред арестуваните.

Избягал в България мъж се издирва от Интерпол за експлозията в Истанбул? (видео)

Припомняме, че на 13 ноември около 16 ч. имаше взрив на оживената турска столична улица “Истиклял”. При експлозията са загинали поне 6-има човека, а още 81 са ранени.

iStock

Петимата задържани са обвинени в съучастие за атентата в Истанбул, заедно с предполагаемия извършител. Те са осъществявали логистична и комуникационна помощ след деянието. НОВА пише, че "издирваният от Интерпол за тероризъм и дясната му ръка са имали намерението да осъществят нови атентати, както в Турция, така и в страна от ЕС".

Сийка Милева, говорител на главния прокурор, потвърди новината. Образувано е досъдебно производство в отдел „Контратероризъм” в СГП. Очаква се днес градският съд да гледа мерките за неотклонение.

Милева благодари на колегите си от турската прокуратура. Тя отказа да даде детайли по делото, тъй като става въпрос за националната ни сигурност.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.