Сигнализирай!

Само хората с най-ниски доходи ще могат да се възползват от отсъпката за гориво догодина

Gospodari.com
Gospodari.com
19.11.2022 г.
17
0

Само хората с най-ниски доходи ще могат да се възползват от отсъпката за гориво догодина. Това стана ясно от участието на вицепремиера по икономическа политика Христо Алексиев в "Събуди се" по НОВА.

Той заяви следното:

"Работим по няколко неща за мярката - първото е критерият да е подоходен. Хората, които са с най-ниски доходи, да могат да се възползват. Мярката ще бъде насочена към всички нуждаещи се от транспорт. Работи се върху критериите и те ще бъдат обявени следващата седмица."

Данъчни под прикритие установиха нарушения с отстъпката за гориво

Алексиев каза, че ще има компенсация и за хората, които ползват обществен и железопътен транспорт. Той уточни, че размерът на отстъпката зависи от прихода.

"Призовавам депутатите да приемат колкото се може по-бързо законодателните промени, които сме предложили, свързани с изземване на свръхпечалбите от енергийния сектор и този на горивата", добави вицепремиерът.

"Събуди се", НОВА/стоп кадър

Той изрази задоволството си от факта, че откакто служебният кабинет е на власт, цените на горивата са спаднали с 30-40 стотинки. Алексиев подчерта, че в момента България има най-евтините горива в целя Европа. "Дори по-евтини от тези в Сърбия", допълни той.

Докога ще има пари за държавната отстъпка от 25 ст. за литър гориво? (видео)

Служебното правителство ще отдели още около 40 милиона лева за финансирането на сегашната отстъпка от 25 ст/литър до края на годината. Предвидените за целта пари по-рано се оказа, че ще стигнат само до края на ноември.

Видео: "Събуди се", НОВА

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.