Сигнализирай!

Рунд пореден: Повече от 10 часа спор за Изборния кодекс в парламента, но без решение

Gospodari.com
Gospodari.com
25.11.2022 г.
15
0

Рунд пореден: Повече от 10 часа спор за Изборния кодекс в парламента, но без решение.

Скандал избухна и между бившите коалиционни партньори. Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски съобщи, че Кирил Петков им е предложил да оттеглят закона и да им даде кодовете за машините, информира bTV.

Снимка: БулФото

ГЕРБ, ДПС и БСП подкрепят хартиената бюлетина, останалите партии са против.

В началото на дебата „Продължаваме промяната“ отново заговориха за хартиената коалиция и обясниха, че хората се интересуват от друго.

„Има достатъчно неща и наболели проблеми в обществото и подготвени законодателни мерки, които трябва да се гледат тук, а не Избирателният кодекс. Друго нещо, от което се интересуват българските граждани, е Световното първенство по футбол. За съжаление след 12-годишното управление на един доста виден футболист в крайна сметка българският футбол е в същото състояние, в което е всеки един друг отрасъл в българската икономика“, каза Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“.

Снимка: БулФото

Дискусиите за Изборния кодекс в парламента продължават и днес

По същество дебатът започна в късния следобед с въвеждането на преброителни центрове за хартиените бюлетини от малките секции.

ГЕРБ спазиха обещанието си и обявиха, че няма да ликвидират район "Чужбина". Няма да остане и идеята за увеличаване на гласовете за образуване на секции зад граница от 40 на 100. Няма да се ликвидира и Общественият съвет към ЦИК.

Дебатът по целия Изборен кодекс и гласуването ще завършат другата седмица.

Снимка: БулФото

Изгониха депутат на ПП при дебата за Изборния кодекс (видео и снимки)

Заседанието продължава и към полунощ, но при полупразна зала, пише в. Дневник.

Към 20.30 часа от трибуната на парламента Асен Василев от "Продължаваме промяната" обобщи картината на полупразната зала: поздрави единствения присъстващ депутат от ДПС, няколкото от ГЕРБ, останалите от "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Жалко е, че няма никой от вносителите", каза Василев, имайки предвид БСП. Левицата внесе предложенията за промени в Изборния кодекс още в първия ден парламента.

Въпреки опитите за дебат по конкретни въпроси, дискусията се отклонява от основния дебат и представители на "Продължаваме промяната" от една страна и ГЕРБ и ДПС от друга си отправят взаимни нападки. До този момент депутатите преминаха през едва 14 страници от законопроекта, който наброява общо 82.

По-рано в петък депутатите гласуваха работният им ден да приключи едва след края на разискванията по първите 16 параграфа от доклада на правната комисия.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.