Сигнализирай!

Светът в техните очи. Семейство обикаля планетата, преди децата им да ослепеят (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.11.2022 г.
19
0

Светът в техните очи. Семейство обикаля планетата, преди децата им да ослепеят.

Едит Лемай и Себастиан Пелетие от Канада подаряват на децата си възможността да попият света с очите си. Те се впускат в това приключение, след като разбират, че три от четирите им деца страдат от рядко генетично заболяване.

Когато дъщеря им Миа е едва 3-годишна, те забелязват, че тя има проблеми със зрението. След няколко години прегледи при специалисти Миа е диагностицирана със заболяването, което бавно погубва зрението ѝ. По-късно разбират, че и двама от синовете им Кoлин и Лорaн имат идентични симптоми и също страдат от пигментен ретинит. Към момента за заболяването няма ефективно лечение.

https://www.facebook.com/PleinLeursYeux/posts/pfbid02WxhP1xDfAh3odU6btEQJoT3myLXsw24JmrzyLsHqE6A9H7wZ45izGyR8FdCFCys2l

“Когато имаш деца, винаги си представяш тяхното бъдеще. Имаш план за тях и изведнъж всичко това се променя за секунда. В началото преминаваш през различни емоции -  от скръб до отрицание. Но след известно време трябва да го приемеш и едва след като го направиш, можеш да продължиш напред и да започнеш да преподреждаш живота си”, разказва Едит Лемай пред bTV.

Вместо да изпада в униние, семейството решава да помогне на децата си да изградят уменията, които ще им бъдат необходими, за да се ориентират в живота.

https://www.facebook.com/PleinLeursYeux/posts/pfbid02cfAdPE3gR27e6qFVPV22cFAVhcVT7tpnfSiZ6ZbyRC7JzRNUJyoPQ2wVW5UKpq2zl

За престорената загриженост на някои родители

“Лекарят ни препоръча да им четем книги с изображения, за да им покажем как изглеждат животните и да развиваме визуалната им памет. Но тогава си казах: "Няма да им показвам слон на снимка, а ще го направя на живо", добавя Лемай.

Пандемията осуетява намеренията им до началото на това лято, когато семейството се отправя на "най-дългото и емоционално пътешествие в живота си".

Едит признава, че диагнозата винаги е в съзнанието ѝ. Надява се някой ден да се намери лечение.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.