Сигнализирай!

Моден гигант изтегли рекламната си кампания след гневни реакции заради кадри с деца

Gospodari.com
Gospodari.com
27.11.2022 г.
10
0

Моден гигант изтегли рекламната си кампания след гневни реакции в социалните мрежи заради кадри с деца, пише Булевард България.  

Лавинообразното възмущение бе предизвикано от празничната кампания на Balenciaga, която представяше снимки на деца сред празни чаши от алкохол, гушнали плюшени мечета, препасани с кожи и аксесоари, които напомнят на т.нар. BDSM екипировка - еротични практики, свързани с връзване и подчинение.

https://twitter.com/StormEllimac/status/1594500472118730752

Мъжът, сниман като бебе за обложката на албума “Nevermind”, съди Nirvana за детска порнография

Последните снимки за Balenciaga Gift Shop на Габриеле Галимберти, известен с фотографската си серия "Toy Stories" и кадрите си за National Geographic, представят малки деца, облечени в дрехи от линията Balenciaga Kids. Според оригиналното прессъобщение „кампанията повтаря серията на фотографа от "Toy Stories" и изследва какво хората получават като подаръци“.

След последвалата гневна реакция модният гигант публикува извинение в своя Instagram профил на 22 ноември, като обяви, че кампанията е премахната.

Daily Mail допълва, че всички снимки от акаунтите в социалните мрежи са изтрити. Оставена е само историята в Instagram, чрез която компанията се извинява на потребителите. Изданието припомня, че Balenciaga често трие снимки от своята страница заради редица проблеми. През октомври са премахнати снимки заради протестите в Иран след смъртта на 22-годишната Амини.  

„Искрено се извиняваме за обидата, която нашата празнична кампания може да е причинила. Плюшените ни чанти и мечета не трябваше да бъдат представени с деца в тази кампания. Веднага я премахваме от всички платформи“, се казва в изявление на компанията.

Снимка: Скрийншот Instagram

Часове след поста си Balenciaga публикува допълнително изявление в Instagram, в което се извинява и за показването на „обезпокоителни документи“ в отделна кампания. Брандът визира документи от дела, гледани във Върховния съд на САЩ, свързани със закона за детска порнография. Става въпрос за популярните казуси "Съединените щати срещу Уилямс" от 2008 г. и "Ашкрофт срещу Коалицията за свободно слово" от 2002 г., свързани с детската порнография.

Снимка: Скрийншот Instagram

„Извиняваме се за показването на обезпокоителни документи в нашата кампания. Приемаме този въпрос изключително сериозно и предприемаме правни действия срещу отговорните за включването на неодобрени артикули за фотосесията. Осъждаме остро малтретирането на деца под каквато и да е форма. Застъпваме се за безопасността и благополучието на децата“, написаха от компанията.

Фотографът Галимберти разказва, че режисурата и заснемането на кампанията са били извън негов контрол.

,,Подозирам, че всеки човек, склонен към педофилия, търси в мрежата и за съжаление има твърде лесен достъп до снимки, абсолютно еднозначни в ужасното си съдържание. Напълно различни от това, което аз снимам. Подобни линчувания на рекламни кампании отвличат вниманието от истинския проблем и реалните престъпници", се посочва в позицията на Галимберти, публикувана в Instagram.

Снимка: Скрийншот Instagram

"Също така нямам връзка със снимката, на която се появява документ на Върховния съд. Тази е направена в друг комплект от други хора и е фалшиво свързана с моите снимки", казва още той.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.