Сигнализирай!

И "Български възход" се срещна с президента (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.11.2022 г.
22
0

И "Български възход" се срещна с президента.

„Макар и най-малката, вашата парламентарна група има своето място и своята отговорност. Бих желал да чуя вашата оценка за възможността да бъде излъчен парламент.” Така Румен Радев поиска от партията на Стефан Янев да изясни оценката за дневния ред на 48-ия парламент и мерките, които биха подкрепили.

Радев към ДБ: Съставянето на правителство е трудно, но не и невъзможно (видео и снимки)

„Нашето поведение е устойчиво. От самото начало не търсим конфронтация, нови разделителни линии, а зададохме тон на диалог и на сътрудничество. Проблемите са много. Решаването на проблемите на хората, на ежедневието и предсказуемостта в нашия живот, са важните въпроси, по които трябва да се търсят решения”, заяви Стефан Янев.

БулФото

„Има въпроси, които са свързани с бъдещето на България. И това не са непременно въпросите за Плана за възстановяване и устойчивост. А са въпроси свързани с членството на България в Шенген, с членството в Еврозоната, които са по-фундаментални отколкото самия План за възстановяване и устойчивост”, смята бившият служебен премиер.

„За нас не е от значение, кой ще е водещият в тази коалиция. Възможно е да се роди правителство в рамките на първия или втория мандат. Ако се стигне до трети мандат – това включва разговори с всички партии", заяви лидерът на „Български възход". „Дори правителството да е експертно, трябва да е подкрепено от партиите". 

Радев провежда първи консултации с ГЕРБ за съставяне на правителство

Консултациите с "Български възход" бяха последните поред след изборите на 2 октомври. Първите консултациии Радев проведе с ГЕРБ на 26 октомри - повече от месец преди днешната среща. Радев вече обяви, че ще даде първия и втория мандат преди празниците, но с третия ще изчака в името на това евентуални парламентарни избори да бъдат насрочени през март.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.