Сигнализирай!

Илон Мъск: Недоразумението с Apple е разрешено

Gospodari.com
Gospodari.com
01.12.2022 г.
17
0

Илон Мъск обяви днес, че "недоразумението" с техгиганта Apple е разрешено. Предприемачът се срещна с главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук в сряда, съобщава NYT.

В поредица от туитове в понеделник Илон Мъск, собственикът на Twitter, обвини Apple, че саботира социалната мрежа. Той заяви, че техгигантът е намалил рекламите си в платформата, както и че заплашва да премахне приложението от App Store. До сряда обаче, всяка потенциална вражда изглежда е избегната.

Война се разразява между Apple и Twitter

Мъск и Кук се разхождат заедно в офиса на Apple в Купертино, Калифорния

В сряда Мъск публикува видео от офиса на Apple в Купертино, Калифорния в Twitter. Той е позициониран до "басейн за медитация". В по-късна публикация той обяви, че с Кук са обсъдили спора си.

https://twitter.com/elonmusk/status/1598050795882442752?ref_src=twsrc%5Etfw
iStock

„Разрешихме недоразумението относно потенциалното премахване на Twitter от App Store. Тим беше категоричен, че Apple никога не е възнамерявал да направи това“, написа Мъск в социалната мрежа.

https://twitter.com/elonmusk/status/1598090996281413638

Срещата изглежда е успяла да заобиколи заплахата от спор между двамата технологични гиганти. Мъск се бе прицелил в собствеността на Apple над AppStore - единственият дистрибутор на приложения за повече от милиард iPhone смартфони по целия свят. Оплакванията на Мъск относно политиките на Apple спрямо приложенията от AppStore съживиха проблем, повдигнат от други компании като Spotify и Epic Games.

iStock
Противник ли е Apple на "свободата на словото"?

След като Мъск придоби Twitter през октомври, политика за съдържанието и неговата модерация в социалната мрежа са неясни. Това потенциално поставя приложението в противоречие с Apple.

Европейският съюз заплаши Twitter със забрана

Мултимилиардерът възстанови акаунта на бившия американски президент Доналд Тръмп. Той бе баннат от социалната мрежа след атаката над Капитолия от негови поддръжници на 6 януари 2021 г. Мъск заяви, че ще предложи амнистия на акаунти, баннати от предишното ръководство на Twitter. Правилата на Apple обаче забраняват реч на омразата или съдържание, подтикващо към такава. Apple също така упражнява контрол над приложенията в AppStore, за да се подсигури, че те използват системата както е редно. Това позволява на Apple да взима до 30% комисионна от продажбите.

Срещата между двамата изпълнителни директори се осъществи преди планирано пътуване от Кук до Вашингтон. Там той ще се срещне с няколко републикански законодатели, сред които Джим Джордан от Охайо и Кати Макморис Роджърс от Вашингтон, предава NYT. Конфликтът между Apple и Twitter щеше да усложни тези срещи, тъй като Мъск обвини компанията, че е противник на "свободата на словото". Това е проблем с Конгреса, където републиканските лидери са убедени, че компаниите от Силиконовата долина целенасочено потискат консервативните възгледи.

Ето защо всички се подиграват на шефа на “Apple” (видео)

Тим Кук - харизматичен и чаровен лидер?

Тим Кук се е доказвал като харизматичен и чаровен ръководител и преди. През 2018 г., когато Тръмп разкритикува Apple, че произвежда продуктите си в чужбина, Кук посети Вашингтон, за да се срещне с президента и да се присъедини към консултативен панел на Белия дом. По-късно Тръмп изостави критиките си към компанията и определи Кук като "страхотен изпълнителен директор". който "ми се обажда, а другите - не".

Видео: Bloomberg Technology

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.