Сигнализирай!

Борисов отрече да се е срещал с Ердоган, сбъркали го с Вселенския патриарх (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
07.12.2022 г.
15
0

Борисов отрече да се е срещал с Ердоган, сбъркали го с Вселенския патриарх.

"Само преди малко един депутат от "Демократична България" попитал дали съм се срещал с Ердоган в Истанбул. За съжаление, не съм се видял с него, защото бях в Истанбул по покана на Вселенския патриарх", добави лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той каза това от новопостроения храм "Свети Стефан" в Южния парк в София, докато връчваше камък от едноименната църква в Истанбул. Думите му бяха по повод изказване на депутата от "Демократична България" Стоян Михалев. По-рано Михалев попита журналисти от кулоарите на Народното събрание не е ли моментът Борисов да бъде попитан разговарял ли е с президента на Турция за съставяне на правителство с ДПС.

"Защото ДПС не трябва да са вън от властта. Аз дочувам в кулоарите, че Борисов се е срещал с Ердоган в неформална среща по тази тема", допълни депутатът от ДБ.

Борисов от храма

"Аз бях там за вас, които ще дойдете и ще целунете мощите на Св. Стефан. Освен да са объркали Вселенския патриарх с Ердоган", заяви Борисов. И посъветва ДБ да отидат и да се срещнат с турския президент, защото в много отношения Турция е пример за развита икономика.

Старата песен на нов глас: ГЕРБ искат да издигнат Борисов за премиер

Лидерът на ГЕРБ посети столичния храм "Свети Стефан" в компанията на кмета Йорданка Фандъкова. И в свойствения за дългопродължилия премиерски период се поздрави с направеното по негово време.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/456161536697572

"В църква избягвам да говоря, но Вселенският патриарх ни покани в църквата в Истанбул преди десетина дена. Десетки златни кръстове греят над Златния рог. Възстановихме Желязната църква заедно с Ердоган. Вече я има във всички туристически брошури, хиляди хора отиват там. Трябва да ви кажа, че само това да сме направили - в Истанбул да греят два-три кръста, е постижение".

Видео: FB/Boyko Borisov и NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.