Сигнализирай!

Роналдо се разкъсва от плач - Португалия е аут от Световното! (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.12.2022 г.
13
0

Мароко продължава да пренаписва футболната история. Африканската държава стана първата от "черния" континент, класирала се за полуфинал на Мондиал. При това мароканците го направиха, изхвърляйки един от фаворитите - Португалия и Кристиано Роналдо.

Източник: Facebook/FIFA

Единственият гол в мача вкара Юсеф Ен-Несири. Така той се превърна в най-добрия голмайстор за родината си на Световни шампионати, нанизвайки третото си попадение. До гола се стигна след грешка в защитата. Тя бе трета на Световното за Португалия, като никой тим не е допускал повече неточности, водещи до попадение за съперника.

Фернандо Сантош отново избра да започне без Кристиано Роналдо в състава си. Това този път не донесе ефекта, видян срещу Швейцария на осминафинала при разгрома над "кръстоносците". Суперзвездата все пак влезе в игра в началото на второто полувреме. Пред него не се откри чист шанс за гол, но и той не блесна с креативност. Шансът, за който Португалия ще съжалява, е пропускът на капитана Пепе в шестата минута на добавеното време. 39-годишният защитник пропусна с глава на около 3 метра от вратата.

Това бе последният шанс на Кристиано Роналдо да стигне до най-ценното отличие във футбола. Той вероятно така и няма да поведе "мореплавателите" отвъд четвъртфиналите. Единственият случай, в който е играл полуфинал, е през 2006 г., когато капитан на тима е Луиш Фиго. В знаменитата кариера на един от най-великите футболисти в историята все пак стоят огромно количество индивидуални и отборни трофеи. Най-големият му успех на национално ниво бе спечелването на Евро 2016 г.

https://twitter.com/adriandelmonte/status/1601622450948960257?t=U9L9QvSHllzxCWaHdCv2Kw&s=19

Роналдо остава без нито един гол в елиминациите на Мондиал. Той е играл подобен мач осем пъти и не е вкарал при нито един от 27-те си удара.

Видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.