Сигнализирай!

МВР предлага: До 130 км/час по магистралите у нас (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.12.2022 г.
28
0

МВР предлага: До 130 км/час по магистралите у нас.

Максималната допустима скорост на магистрала да стане 130 километра в час. Това са част от предложенията за изменения в Закона за движение по пътищата, които предлагат от МВР. Сред тях е и въвеждането на изискване младши-шофьорите, които са със стаж под 2 години, нощем да сядат зад волана само с придружител.

От МВР предлагат още максимално допустимото количество алкохол в кръвта за водачите на автобуси и камиони, както и на младши-шофьорите, да стане 0,2 промила. А в кварталите ограничението на скоростта да е до 30 километра в час.

Снимка: iStock

Междувременно трафик патрул в Сливен се сдоби с нова сигнализация за нарушителите, информира bTV. При проверка полицаите включват светлинен надпис, който указва на шофьора да отбие встрани.

Шофьор “лети” по магистрала с над 220 км/ч, изпреварва отдясно и извършва още куп нарушения (видео)

„Откакто започна изпълнението на тази мярка има голям брой нарушения, тъй като служителите се движат в трафика. Най-голяма опасност за движението са рисковите изпреварвания на забранени участъци, изпреварвания в дясната страна на АМ „Тракия“, изпреварвания през аварийната лента”, коментира главен инспектор Илиян Николов, началник на „Пътна полиция“ в Сливен.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.