Сигнализирай!

Наследникът на Коби с безумен рекорд в НБА (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.12.2022 г.
34
0

Считаният за наследник на Коби Брайънт в НБА - Девин Букър, отново се опита да счупи статистиката. Той вкара безумните 58 точки при историческия обрат на неговия Финикс Сънс над Ню Орлиънс Пеликанс.

Снимка: Twitter

Постижението на Букър е второто най-добро за сезона. Той остана на точка от лидера в тази класация Джоел Ембийд. По-впечатляващото е, че тези 58 точки дойдоха при невероятен обрат. В средата на третата четвърт Ню Орлиънс контролираше мача и вече виждаше третата безметежна победа срещу този съперник в рамките на само две седмици. Тогава Букър превключи в режим "Черна мамба". Гардът на Финикс вкара 34 от 58-те си точки през второто полувреме, включително и 20 в третата четвърт. Това помогна на "слънцата" да заличат пасива си от 24 точки и да спечелят мача. Обратът е най-големият в последните 10 години за тима от Аризона и третият най-голям в историята.

Бой и драматична загуба за шампиона в НБА (видео)

Букър все пак остана далеч от личния си рекорд по точки. Той е баскетболистът с най-много точки в един мач през новия век след Коби Брайънт. Мачът му със 70 срещу Бостън преди 5 години отстъпват единствено на срещата, в която "Черната мамба" вкара 81 през 2006 г.

Стопкадър: NBA 75 Commercial

Сянката на Коби преследва Букър от влизането му в Лигата до момента. Двамата играят на една и съща позиция, стилът им на игра е сходен, а и бяха избрани с един и същи избор в Драфта - 13-ия. Освен това Букър влезе в Лигата изключително млад по подобие на Брайънт, който стана професионалист директно след гимназията. През годините Букър многократно е показвал възхищението си към своя идол, а за юбилейния 75-и сезон на НБА участва в реклама на Лигата, в която отдава дължимото на вече покойното величие.

Източник: NBA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.