Сигнализирай!

Две новородени са били разменени в столична болница

Gospodari.com
Gospodari.com
21.12.2022 г.
32
0

Две новородени са били разменени в известна столична АГ болница. Случаят е установен в началото на тази седмица, но е отпреди няколко месеца, предава НОВА. Една от майките е направила ДНК тест, доказал размяната.

Поради съмнения, че детето, което отглежда, не е нейно, два месеца след раждането, жена е поискала да бъде извършен ДНК тест. Резултатите са потвърдили съмненията на майката.

Младата жена е сигнализирала здравното заведение, което е започнало вътрешна проверка. Установено е, че номера на гривничката, поставена на детето при раждане, не съответства на този на майката. Проверката е заключила, че по този начин се е стигнало до размяната на двете бебета, родено по едно и също време. Всяко от тях е дадено на грешните родители. ДНК-теста, чиито резултати излязли в понеделник, доказал с категоричност, че детето е чуждо.

Жена, родила на борда на самолет, не знаела, че е бременна (видео)

iStock

Другата майка с чуждо новородено е отказала да се яви в болницата, за да ѝ бъде направен ДНК тест. Тя твърди, че детето, с което си е тръгнала от болницата, си е нейно. За случая са уведомени полиция и прокуратура.

Бебе на еднополова двойка има шанс да получи гражданство у нас (видео)

Има подозрения, че бебетата може да са били разменени умишлено, както и че може да става въпрос за грешка на персонала.

Очаква се незабавната намеса на социалните власти, които временно да поемат грижата за двете разменени деца, докато тече дело за установяването на истинските им родители.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.