Сигнализирай!

ИТН вече си прибира цялата партийна субсидия

Gospodari.com
Gospodari.com
21.12.2022 г.
39
0

ИТН вече си прибира цялата партийна субсидия, четем в материал на Mediapool.

Държавата е превела на „Има такъв народ“ цялата дължима сума от 191 616 лева за периода октомври - декември 2022 година. По закон партиите, явили се на парламентарни избори, получават по 8 лева за получен глас. До изборите през октомври съпартийците на Слави Трифонов са взимали по 1 лев, което е видно от публична информация. Равносметката до 1 октомври показва, че от ИТН са взели 187 200 лева.

По традиция партията на Трифонов е пускала предварително заявление, че желае да получи до 1 лев на глас от полагащата се държавна подкрепа. След сриването под 4-процентовата бариера на последните избори обаче такава декларация не е подавана.

Слави Трифонов с първи коментар за изборните резултати

Партийната субсидия не е единственият любопитен финансов казус с името на Слави Трифонов

Слави Трифонов не декларирал имуществото си, за да избегне “мръсен сеир” от журналисти

В началото на годината стана ясно, че лидерът на ИТН не е подал имуществена декларация до КПКОНПИ. Той дълго отказваше да коментира темата, докато не го направи с обширен пост във Facebook.

Слави Трифонов не декларира имуществото си за втора поредна година

"Този, който трябва да знае какви пари имам и какво имущество имам, и най-вече - нарушил ли съм закона, този, който трябва да знае - знае. За останалите тази информация би била просто сеир и задоволяване на жълто любопитство. Това мисля аз за морала и закона", коментира тогава Слави Трифонов.

Принципна позиция или семпла декларация

Позицията на Трифонов за партийната субсидия е принципна, откакто „Шоуто на Слави“ организира референдум за намаляването ѝ и промяна в избирателната система.

Казусът с ИТН показва още нещо важно – една партия може да се откаже от партийната субсидия, стига да иска, при това с елементарно заявление до Министерството на правосъдието.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.