Сигнализирай!

Amazon планира да съкрати 18 000 работници

Gospodari.com
Gospodari.com
05.01.2023 г.
24
0

Amazon, вторият по големина работодател в САЩ, смята да съкрати 18 000 работни места. Броят е по-голям отколкото се е очаквало. Електронната платформа за търговия на дребно първоначално съобщи през ноември месец, че ще съкрати 10 000 позиции.

Главният изпълнителен директор Анди Джаси разкрива, че служител е изтекъл плановете на компанията, които са разкрити от Wall Street Journal. Това подтикнало публичното му изказване.

„Обикновено чакаме публичното оповестяване на тези резултати, докато не говорим с хората, които са пряко засегнати“, написа Джаси в бележка до служителите, публикувана на блога на компанията.

„Въпреки това, тъй като един от нашите колеги изтече информацията, решихме, че е по-добре да споделим тази новина по-рано, за да можете да чуете подробностите директно от мен.“

Амазон заплашва да уволни служители, коментирали влиянието ѝ към околната среда

Технологичните компании започват 2023 г. без особен напредък от миналата година, подготвяйки се за продължителен икономически спад.

Salesforce е най-голямата компания в света за управление на взаимоотношенията с клиенти. Оттам заявиха в сряда, че компанията ще намали броя на служителите си с 10%. Това ще засегне над 7000 души.

От Amazon и Salesforce признаха, че по време на пандемията са наемали хора твърде бързо.

Това се е случило с назначенията в складовете на Amazon, тъй като потребителите са преминали към онлайн поръчки.

Към края на третото тримесечие на 2022 г. в компанията работят 1,54 милиона души.

През ноември Джаси казва, че Amazon ще премахва позиции във физическите им магазини, в отделите за устройства и книги, и групите за хора, опит и технологии. Планират да първо да информират служителите, които ще загубят работата си след средата на януари.

„Компанията ни е издържала на несигурни и трудни икономики в миналото и ще продължим да го правим“, пише Джаси в своята бележка.

„Тези промени ще ни помогнат да преследваме нашите дългосрочни възможности с по-силна структура на разходите. Оптимист съм, че ще бъдем изобретателни, находчиви и пъргави във времето, когато не наемаме експанзивно и премахваме някои роли.“

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.