Сигнализирай!

Две коли придружавали полицая, превозвал мигранти

Gospodari.com
Gospodari.com
05.01.2023 г.
29
0

Вчера млад полицай е заловен да превозва мигранти по автомагистрала „Тракия“. Бил е съпровождан от още два автомобила, които са се движили пред и зад неговото превозно средство и са служили за пилотни коли.

Става въпрос за 23-годишен жандармерист при СДВР. Той е карал бус, превозващ 33 нелегални мигранти от Бургас към Сърбия. Негови приятели от Перник, готвач и барман на около 20 години, са водачите на другите коли. Това не им е първият път, в който участват в схемата.

Каналджиите с нова схема: Превозват мигранти в инкасо автомобил

Младият полицай работи в системата от две години, но се е водил от месеци в неплатен отпуск. Той е бил спрян малко след 8 ч. на 4-ти януари. По време на инспекцията е бил с униформа, въпреки че не е бил на работа.

В хода на разпита от колегите му от „Пътна полиция“, той не успял да даде ясно обяснение какво превозва, но се легитимирал със служебната си карта.

Районният прокурор на Пловдив Чавдар Гошев съобщава, че и тримата души са задържани.
По време на разпита става ясно, че арестуваният полицай е получил 4800 лв. от двама турски граждани. Те са му платили да превози мигрантите от бургаско село до района на град Сливница.

Гошев определя постъпката като цинична и брутална. Той допълва, че за това си деяние жандармеристът може да получи присъда до 6 години в затвор и глоба до 20 000 лв.

Прокуратурата разкрива, че превозваните мигранти са мъже между 20 и 30 години. Те са платили 4000 лири, което се равнява на 400 лв., преди да пресекат границата с България.

Няколко часа преди този инцидент в същия район е заловен друг микробус, превозващ 25 мигранти от Афганистан. Шофьорът е 35-годишен жител на Харманли, който твърдял, че е нает от двама турски граждани за превоз по същия маршрут.

Разследващите все още доказват дали има връзка между двата случая.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.