Сигнализирай!

Пето дете е издало виновните за смъртта на 59-годишния мъж от Гъмзово

Gospodari.com
Gospodari.com
05.01.2023 г.
36
0

Пето дете е издало виновните за смъртта на 59-годишния мъж от Гъмзово. За това съобщи окръжният прокурор във Видин Владислав Влашев, цитиран от Dir.bg.

За случая във видинското село Гъмзово ви съобщихме вчера. При него четири деца на 10, 15, 16 и 17 години пребиха до смърт свой съселянин, от когото купили ракия.

Деца убиха 59-годишен мъж заради половин шише ракия (видео)

"След като са пребили жертвата си, момчетата са се прибрали по домовете си и докато останалите четирима са се опитвали да прикрият следите от стореното, петото момче се е обадило в полицията и е подало сигнал. То е разказало какво се е случило", разказа Влашев.

Той поясни, че към момента няма данни петото момче да е съпричастно към убийството. По-скоро се е „оказало на грешното място в грешното време“.

"То е разпитано като свидетел и е освободено", каза още заместник-окръжният прокурор на Видин. 

Владислав Влашев допълни, че до края на деня Окръжната прокуратура ще поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение на тримата задържани младежи. Трима от извършителите са с повдигнати обвинения в ареста за 72 часа. Най-малкият участник в побоя, довел до смъртта на 59-годишния Борислав Борисов, по закон не носи наказателна отговорност. Затова детето е под полицейска закрила и не е задържано. 

Родителите на извършителите

Майката на единия от извършителите проговори пред NOVA като заяви, че Борисов пръв налетял на децата и те реагирали при самозащите.

Майката на единия от непълнолетните убийци от Гъмзово проговори (видео)

„Викнали са, излезнал е и викат така: „Смени ми ракията!“ И човекът вика: „Нито пари ще ти дам – ще ти върнем, нито ракия ще ти дам!“ И им скача на бой“, каза Соня Славчева.

Родители и на другите обвинени в убийство момчета негодуват срещу обвиненията. В аргументите си те посочват и факта, че убитият мъж е продавал алкохол на деца. Бабата на едно от тях изрази съжаление за случилото се, но попита защо петото момче е било освободено.

Проговориха още близки на децата, убили мъж заради шише ракия (видео)

Жителите на Гъмзово обаче описват извършителите като опасни деца с вредни навици.

„Лоши деца. Пият, пушат, дрогират се, разбиват къщи – лоши момчета. Не ходят на училище. Не можем да кажем добро за тях“, смятат жители на селото.

В момента тече подписка между тях за изселването на целите фамилии на четирите момчета от Гъмзово.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.