Сигнализирай!

Нови снимки показват пробиви в защитната ограда по границата ни с Турция (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
12.01.2023 г.
19
0

Нови снимки показват пробиви в защитната ограда по границата ни с Турция. Те са предоставени на bTV от граничари, помолили самоличността им да остане в тайна.

Кадрите са снимани преди дни и показват дупки по трасето. Патрулите ги затварят с камъни и пръчки. Някои връзват с колани, свински опашки и канап. Най-уязвими са местата, където няма видеонаблюдение.

Снимка: стопкадър/видео bTV

Полицай е застрелян до границата ни с Турция

Само на километър от браздата Голям Дервент е първа цел на трафикантите. Това е родното село на граничния полицай Петър Бъчваров, който беше застрелян при дежурство над селото на 8 ноември. След това държавата обяви война на каналджиите. Два месеца по-късно обаче хората са обезверени.

„Край няма, трябва да сме подготвени за всичко“, казва Иван Францъзов, кметски наместник на село Голям Дервент.

Местните от селата Добрич и Златиница също знаят точно откъде минава трафикът. Според тях в изоставена къща в село Златиница няколко пъти се крият групи нелегални мигранти.

Ето какво коментира по темата министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев:

„Бяха отпуснати половин милион и военните активно ремонтираха най-тежко засегнатите участъци. Тази ограда се преодолява точно за минута. Така че дали по нея има, или няма дупки, това не ни помага особено много при справянето с мигрантския натиск. Помага ни техниката, която стои зад оградата“.

Демерджиев допълни, че голяма част от техниката е възстановена. Има добро взаимодействие с турската страна, а опитите към момента за проникване са сведени до под 200 на ден.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.