Сигнализирай!

Най-рано медицински хеликоптер може да имаме в средата на годината

Gospodari.com
Gospodari.com
18.01.2023 г.
30
0

Най-рано медицински хеликоптер може да имаме в средата на годината, пише bTV.

На 16 януари приключи срокът за подаване на оферти за доставка на един хеликоптер с медицинско оборудване със застраховка, обучение на шестима пилоти за съответния тип хеликоптер, обучение на двама инженери за техническо обслужване и обучение на техническо лице за работа с медицинското оборудване. Получени са две оферти за изпълнение на възложената поръчка, като едната е от Словакия, а другата от Белгия.

Снимка: iStock

"Хеливенчър" и „Еър Транспорт Трейдинг“, са участниците в обществената поръчка за отдаване под наем на машина с медицинско оборудване.

Прогнозната цена на поръчката е за над 1,7 млн. евро, като в тази сума влиза и обучение на екипажа.

МЗ обяви процедура за хеликоптери за спешна медицинска помощ

https://www.youtube.com/watch?v=1_7XkYS2K7E

От държавното дружество посочиха, че заради намеренията на Министерския съвет да закрие дружеството, в обществената поръчка не са участвали поне още две фирми.

„Ако някой реши другата седмица да закрие "България Хели Мед Сървиз", означава, че свършеното до момента го изхвърляме на боклука и няма да има доставен хеликоптер, защото процедурата трябва да бъде прекратена. И да започне всичко отначало, евентуално още 6-7 месеца ходене по мъките“, заяви изпълнителният директор Георги Гвоздейков.

До 17 февруари назначена комисия трябва да направи оценка на документите за допустимост на кандидатите. Трябва да прегледа и проверки техническите предложения и да избере изпълнител по критерия най-ниска предоставена цена за услугите.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0nGAmcWsVJX842wTveWxg91Q5qa4aatujhUpjenfbTZLD566TDNyuo81VgoUYs2EUl&id=100014291978048

„Обществото ни заслужава този закъснял проект. Ние ще положим максимум усилия, за да скъсим сроковете, до колкото това зависи от нашата работа“, пише Георги Гвоздейков във Facebook.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.