Сигнализирай!

Жена е открита мъртва в дома си в Англия три години след смъртта ѝ

Gospodari.com
Gospodari.com
27.01.2023 г.
26
0

Жена е открита мъртва в дома си в Англия три години след смъртта ѝ, съобщава BBC.

Психично болната жена е открита в "мумифицирано, почти скелетно състояние", след като е лежала мъртва повече от три години в апартамента си в Съри, Югоизточна Англия, разказва семейството ѝ.

Близките на 38-годишната Лора твърдят, че тя е била „изоставена и оставена да умре“ от Националната служба по здравеопазване и социалните служби. Тялото на Лора е открито от брат ѝ през май 2021 г.

Смята се, че Лора е починала през ноември 2017 г., след като е била насочвана към социални грижи два пъти през предходните години.

От Националната служба по здравеопазване обясняват, че Лора е страдала от шизофрения. Живяла е в социално жилище в Уокинг, Съри, и е била отчуждена от семейството си.

Снимка: iStock

Жена с психични проблеми напада с бокс случайни хора на улицата (видео)

През октомври 2017 година полицейски служители са посетили Лора в дома ѝ. Те са докладвали, че тя не е приемала достатъчно храна. Вероятно те са и последните, видели Лора жива.

Сестра ѝ Ники разказва, че семейството не е поддържало контакт с Лора заради предупрежденията, че може да им навреди. Според нея въпреки "предупредителните знаци" за влошеното й психично здраве, "изглежда всички са си затворили очите".

„Всички, които са били в контакт с Лора и са имали задължение към нея на някакъв етап, просто са я забравили. Мъчно ми е като си помисля как е живяла през последните няколко години, неспособна да помоли за помощ, без никой до нея“, допълва сестра ѝ Ники.

Местните социални служби обясняват, че два пъти Лора е била насочвана към социални грижи за възрастни. Това е станало първо през 2014 г. След това тя е била посетена от полицията през октомври 2017 г.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.