Сигнализирай!

Работник поврежда с чук жълти павета в София (снимки и видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.01.2023 г.
20
0

Работник поврежда с чук жълти павета на площад "Александър Невски" в София. Нередното действие попада в обектива на БулФото в късния съботен следобед.

Преди три седмици Министерството на регионалното развитие и благоустройството извърши проверка на качеството на строително-ремонтните работи на жълтите павета в участъка между Народното събрание и БАН.

Снимка: БулФото

Столична община глоби “Трейс Груп Холд” със 100 000 лв. заради увреждане на жълтите павета

През есента бе наложена глоба от 100 000 лева за счупени жълти павета при ремонта в центъра на София. Санкцията бе наложена на изпълнителя след видео, качено в социалните мрежи. На него се вижда как работник сцепва с чук няколко павета на две, за да ги намести в пътната настилка.

Междувременно на кадрите реагира и кметът на София Йорданка Фандъкова.

„200 000 лв. е глобата, която ще наложа на фирмата “Трейс груп холд”, ако се установи, че неин работник за втори път умишлено чупи цяло жълто керамично паве“, написа в неделя столичният кмет Йорданка Фандъкова във Facebook.

https://www.facebook.com/fandakova.bg/posts/743020080520640

Налагането на максималния размер на санкцията е задължително, пише още Фандъкова и допълва, че през есента е поискала от изпълнителя допълнителни технически ръководители на обекта, както и инструктажи към работниците за работа с обекти, част от културно-историческото наследство на София.

Фандъкова посочва, че всички записи от видеонаблюдението на Столична община в зоната вече са свалени. Те се преглеждат, извършена е и проверка на място. Ще се подаде и сигнал до СДВР, за изясняване на всички факти. Случилото се ще бъде установено и няма да остане без последици.

“Господарите” в епичен сблъсък със замесените в ремонта на жълтите павета (РЕПОРТАЖ)

Пренареждането на жълтите павета по бул. “Цар Освободител”, в участъка от бул. “Васил Левски” до БАН, е част от проекта за възстановяване на централната градска част. Площта му е под 1.5% от всички предвидени за ремонт площи в зоната, а стойността му по договор е 204 хил. лв. Заради установеното разместване на жълтите павета приемането на участъка е спряно, а разплащания за него от Столична община не са извършвани.

“Господарите” имаха епичен сблъсък със замесените в ремонта на жълтите павета. В главната роля: репортерът ни Дани Йорданов.

Както обикновено, на място се натъкнахме на повече нередности, отколкото си представяхме, преди да се вгледаме в детайлите. Разместени, начупени, рязани и захвърлени павета красят площада пред Народното събрание. Самото лице на София и на България пред хиляди туристи и гости на града. А и пред нас самите.

Имахме и истински късмет – на място открихме представител на Столична община, както и на фирмата-изпълнител на уникалния ремонт. От Столична община напълно спокойно обясниха, че ремонтът още не е в гаранция и ще бъде ремонтиран. Естествено!

Ние продължаваме да следим темата, а вие продължавайте да ни сигнализирате за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com.

Видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.