Сигнализирай!

Даниел Лорер: Партиите дължат обединение вдясно на българското общество (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.01.2023 г.
19
0

Даниел Лорер: Партиите дължат обединение вдясно на българското общество.

Бившият министър на иновациите и растежа в кабинета „Петков” изрази убеждение, че обединената десница ще спечели предстоящия предсрочен вот. „Не само, за да спечели тези избори, а за да предложи на България мнозинство и правителство, които могат най-после да превърнат тези реформи в реалност, за да тръгне България напред”, заяви в ефира на NOVA депутатът от "Продължаваме Промяната" Даниел Лорер.

След като всички политически формации дадат зелена светлина на коалицията, тя ще излезе с обща програма, с която да каже на избирателите как си представя България на бъдещето, обясни Даниел Лорер.

Снимка: стопкадър/видео NOVA

Започва голямото обединение на демократични общности, заяви Петков (видео)

Според Лорер обединение е необходимо, тъй като поотделно постигането на закъснялата промяна ще е по-трудно.

„През далечната 2009 г. Европа ни каза много ясно: За да стане България свястно място за живот, за да не ги е страх хората, че ще им вземат фирмите, нивите, за да може да живеете спокойно във вашата държава, вие трябва да направите правосъдната реформа”, обясни депутатът. И допълни, че тази реформа буксува от 2009 г.

Даниел Лорер не вярва законът за контрол на главния прокурор да бъде приет на второ четене от 48-ото Народно събрание. „Не ми се вярва, защото не вярвам на волята на статуквото”, коментира депутатът.

Народният представител от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер коментира и обвиненията на ГЕРБ. Те са свързани с това, че съпредседателите на партията са правили злоупотреби чрез посредничество с оръжия за Украйна.

Ето какво заяви по темата бившият министър на иновациите и растежа в кабинета "Петков":

„Българската оръжейна индустрия работеше на максимум, за да изпълни договорите си с приятелските страни от НАТО, които след това са предавали тези оръжия на Украйна. Това е абсолютно нормално и тя винаги е работела така”.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.