Сигнализирай!

Ученици и директор с различни версии за ученика, извадил пистолет в час (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
30.01.2023 г.
26
0

Ученици и директор с различни версии за ученика, извадил пистолет в час - това видяхме в репортаж на NOVA.

В петък ученик в 12 клас във Френската гимназия в София влезе в час с газов пистолет. Оказа се, че той има разрешително за притежание на оръжието. Негови съученици разпространиха позицията си по случая. В нея те споделят, че не за пръв път младежът е въоръжен в час. Става ясно и че той по принцип създава проблеми. Според разказа на негов съученик, младежът е влязъл в часа, седнал е и е започнал да си рови в раницата.

"Обърна се, извади си нещо от там и видях с крайчеца на окото ми, че си рови в шапката. Вече беше преместил другото в раницата. Мъгляво ми е, не съм сигурен за момента, когато видях оръжие. Поисках да изляза до тоалетна и бях в паника какво да правя. Същевременно друг съученик беше вече излязъл и ме прикани да дойда с него до ръководството, за да ги информираме", спомня си той. 

Ученик в столична гимназия извади пистолет в час (видео)

Съучениците му разказват, че многократно момчето е давало индикации за личен проблем и особености около поведението му. "Пречи на работата в час още от миналата година и има агресивно поведение и се държи неадекватно. Този проблем беше неглижиран доста дълго и се чувстваме несигурни в учебната среда.  В конкретния час не ни е заплашвал, но ни притесни скришното зареждане на пистолета. Той не знаеше, че знаем, докато не дойдоха да го изведат", разказа очевидка. И допълни, че е чувала да носи ножове и боксове.

Друга негова съученичка твъди, че има информация за лични проблеми на момчето с доста хора. Според младежите края на декември е бил отстранен след съвет, но учениците не знаят защо.

Директорът Емилия Богданова твърди, че няма причина за притеснения, защото е ограничен достъпа в гимназията. "Има турникети, децата влизат с карти. Ученикът е отстранен от училище с моя заповед. Със самия ученик се работи от около година по неговото емоционално нестабилно поведение. Нямам отговор от семейството и социалните служби, които съм уведомила. Още през ноември ученикът има предупреждение за преместване. Това е първият случай, в който е отстранен. Не получихме никакво съдействие от страна на родителите, три пъти сме писали до социалните, няма никаква реакция. Нямам право да го преместя, защото е в 12 клас, родителите се опитват от два дни да му намерят ново училище, но не успяват. Ако родителите присъстват на педагогическия съвет, той може да мине на индивидуално обучение", обясни тя.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.