Сигнализирай!

17-годишен пилот от НАСКАР загина в катастрофа

Gospodari.com
Gospodari.com
31.01.2023 г.
27
0

17-годишен пилот от НАСКАР загина в катастрофа. Ужасяващата новина пристига от Мексико. Федерико Гутиерес и брат му Макс са учавствали в катастрофа в неделя. Федерико е починал на място, докато Макс е отведен с хеликоптер в болница в Мексико Сити. За момента се знае, че контузиите на Макс не са животозастрашаващи.

Image
Снимка: Twitter

Федерико Гутиерес е изгряваща звезда в НАСКАР сериите с камиони в Мексико. Той бе обявен за новобранец на годината в тях за изминалата 2022 г. Брат му Макс също е пилот, участващ в елитното автомобилно състезание в Мексико. Той има стартове и в състезания в САЩ. Отборът на Макс в сериите с камиони AM Racing направи изказване по повод трагедията:

"AM Racing изказва най-искрени съболезнования на семейство Гутиерес по повод загубата на техния син Федерико. Фико бе част и от нашия отбор, често помагайки на брат си Макс от пит стопа през миналия сезон и ние завинаги ще ценим тези спомени. Нашите мисли и молитви са не само насочени към семейство Гутиерес, но и към Макс, на когото пожелаваме бързо възстановяване."

От НАСКАР също изразиха съболезнования от шокиращата новина. Това за съжаление не е първия смъртен случай на автомобилен пилот за тази година. Още преди да е изминал месец, вече имаме и Драг пилот бе убит след катастрофа с 320 км/ч (видео).

Източник: The Sun

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.