Сигнализирай!

Илиян Василев: Волгин е удобният „луд“ на Борисов, Пеевски и особено Костадинов

Gospodari.com
Gospodari.com
04.02.2023 г.
31
0

Илиян Василев: Волгин е удобният „луд“ на Борисов, Пеевски и особено Костадинов. Това написа в свой пост във Facebook анализаторът по повод исканата оставка на водещия на „Политически НЕкоректно“ по Българското национално радио.

Уволнението на Волгин бе поискано с подписка от колегата му в Националното радио Цветан Томчев. Журналисти и граждани се събират днес на мирен протест пред срадата на БНР на ул. „Драган Цанков“. Същевременно привърженици на предаването на Волгин са свикани също там да бранят „различния глас“ в българския национален ефир.

https://www.facebook.com/petar.petrov.56829/posts/pfbid0iQBscnLqr5AkPrU3wTPK1d4y3Fja7EWaMxXyMdbyoNi71DDmJSbpHqXp6xUkxUp5l

ТОП 5 популярни защитници на Путинизма в България (Коментарът на “Господарите”)

Обвиненията срещу Волгин са за едностранчиво и манипулирано отразяване на актуалните международни събития като войната в Украйна, вземайки страната на режима на Путин.

„Митрофанова го пази“

„Волгин е функция на режима на Борисов и Пеевски. Ролята му е договорена политически и дипломатически /Митрофанова го пази/. Няма нищо общо с медийни стандарти, които обществена, национална медия трябва да има“, пише Илиян Василев и посочва, че БНР и лично журналистът и водещ на „Политически НЕкоректно“ нямат право да превръщат личните му политическите пристрастия в единствеан тема на воденото от него предаване.

Лъжата не е друга гледна точка. Кой върти руската пропаганда в България?

„И днес като събира свои поддръжници пред БНР да бъде така добър да си направи собствено радио, привържениците му да го финансират и т.н. Това е почтеното и честното, другото е паразитизъм. Свободата на изразяване няма съставен елемент правото да се възползваш от чужд или общ ресурс като платформа“, пише още Василев.

https://www.facebook.com/ilian.vassilev.9/posts/pfbid0PGqEXKPHJkyh6ZiPjYvviBHY7V4MoCrRJdtsdJ7eE4AS2Mt87AdRdWRcJnMfcjFCl

Пълния текст на публикацитя му може да прочетете тук.

Волгин, БНР и дезинформацията: Защо това трябва да спре веднага

Подписката за уволнението на Волгин не пътрвият случай, при който журналисти и граждани изразяват възмущението си от едностранчивия и откровено пропаганден тон на водената от Волгин рубрик. Подобни искания имаше и през април миналата година гостуване на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов в предаването му.

Протестът днес е обявен за 10:00 часа.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.