Сигнализирай!

След мозъчна операция: Жена забрави, че има дъщеря (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.02.2023 г.
25
0

След мозъчна операция: Жена забрави, че има дъщеря.

Неш Пилей е майка на момиче от Торонто, Канада. Преди време преминала през мозъчна операция, която по нейните думи довела до пълна загуба на паметта, пише Unilad.

В компилация от видеа в TikTok виждаме Пилей да се вози в кола и я чуваме да пита шофьора дали годината е 1992 или 1996-та. В друг момент я виждаме да поглежда порасналата си сестра Мишка, докато лежи в леглото и да установява в шок, че „деца, толкова бързо сте пораснали“.

Клипът е публикуван на 12 януари, а Пилей твърди, че не помни голяма част от събитията през последните няколко месеца.

Откриха лекарство, което забавя развитието на Алцхаймер

През октомври 2022 година тя по всяка вероятност е казала на семейството си, че си блъснала главата, но към този момент не си спомня да го е правила, а просто леггнала да си почине. Именно след ставането ѝ започнала да губи паметта си.

„Бях много объркана и изобщо не знаех какво се случва около мен“, споделя тя.

Не познала нито дъщеря си, нито приятеля си

„После, само за няколко часа загубих паметта си. Същата вечер не разпознах дори гаджето си. Не знаех почти нища за собствената и дъщеря. Определено ми беше трудно“, допълва Пилай.

Тя изпаднала в паника и още повече се объркала къде е тръгнала и какво е възнамерявала да направи. Това наложило да се движи постоянно с придружител. А спомените ѝ от октомври и ноември напълно се заличили.

Получената от Пилей травма в края на миналата година, е била усложнена от предишна, предизвикана от катастрофа, още като е била на 9 години. Последвалите от втория инцидент наранявания са предизвикали значителна загуба на паметта.

След предполагаемия удар на главата през октомври, лекарите вече не били сигурни за причината за временната загуба на паметта. Пилей прекарала три дни в болница, по време на който престой петима психиатри потвърдили, че проблемът ѝ не е психологически. А невролог не успял да установи причината.

Тиктокър опроверга заблудите ни за това кой е най-лесният начин за поглъщане на хапче (видео)

С течение на времето тя започнала бавно да се подобрява и сега споделя клипове относно нейните преживявания.

„Благодарна съм, че съм жива“, казва тя пред 34 000 си последователи в TikTok. „Толкова хора умират от травми на главата, а други не успяват да върнат никаква част от паметта си. Така че засега гледам на нещата откъм донрата им страна“, завършва Пилей.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.