Сигнализирай!

Разпитаха приятеля на Симона Радева по делото „Семерджиев“ (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.02.2023 г.
42
0

Разпитаха приятеля на Симона Радева по делото „Семерджиев“, виждаме от снимки на БулФото.

Мирослав Якимов работеше в 4-то РУ в София. Но бе уволнен заради нарушения при снемането на доказателства по произшествието. Той бе сред първите, появили се на местопрестъплението след фаталната катастрофа, предизвикана от Георги Семерджиев, при която загинаха две млади жени. А впоследствие се оказа, че е близък на Симона Радева - полицайката, която помогна на Семерджиев да се укрие.

Според изнесените от адвоката на семейството на Хариет Стефанович, една от жертвите на катастрофата, приятелят на Радева не е снел данните на свидетел, който е видял Семерджиев да бяга от мястото на катастрофата.

Уволниха приятеля на полицайката Симона Радева, близка на Семерджиев

Показанията на Якимов

В показанията си преди явяването му в съда Якимов твърдеше, че в следствието той е говорил със Симона след катастрофата и е разпознал автомобила на Семерджиев. Днес в съдебната зала той каза, че не знаел, че това е колата на Семерджиев. Якимов заяви, че е говорил няколко пъти със Симона, но не ѝ казал къде е катастрофата. На въпрос на съдията има ли телефона на Семерджиев той отговори така:

„Май нямам номера на Семерджиев. Май само Вайбър. Май сме си писали. Не съм сигурен. Мил съм си автомобила в автомивката му. Не ми е взимал пари, никога не е искал. Мислех, че автомивката не работи и е пред ремонт и затова не ми взима пари и пуска само познати“, каза в съда Якимов и отрече да е бил в близки отношения с обвиняемия Семерджиев. Познавал го само „по физиономия“, но не и лично.

Адвокат: Има разминавания в показанията на ключов свидетел по делото “Семерджиев” (видео)

Припомняме, че през декември Софийският градски съд даде ход на делото срещу Георги Семерджиев. Симона Радева се яви в съда. Известно е, че бившата вече полицайка е помогнала на рецидивиста да избяга от мястото на произшествието, както и да се укрие от органите на реда. За това си провинение тя бе отстранена от длъжност.

През ноември прокуратурата внесе обвинението срещу Семерджиев. Той е обвинен за общо пет престъпления, включително за шофиране след приемане на наркотици, използването на фалшив документ за правоспособност и отнемането на човешки животи при утежняващи вината обстоятелства.

Родната полиция гази закона, вместо да го пази (Коментарът на „Господарите“)

30 години затвор е максималното наказание, което Георги Семерджиев може да получи.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.