Сигнализирай!

Психотерапевт: Младите получават паник атаки и депресия, ако нямат харесвания на поста

Gospodari.com
Gospodari.com
08.02.2023 г.
24
0

Психотерапевт: Младите получават паник атаки и депресия, ако нямат харесвания на поста. Думите са на специалиста по ментално здраве Иво Христов пред в. "24 часа".

Криминален психолог: В МВР се развиват не най-добрите, а тези които са най-послушни (видео)

Психотерапевт: Младите получават паник атаки и депресия, ако нямат харесвания на поста

"В началото на XIX в. нашите баби и прабаби са имали много деца, защото са оцелявали само няколко от тях. Минавали са през тежки събития като смърт, болести, войни и са ставали устойчиви. Здравето - психическо и физическо, означава да си устойчив. А не да не се случват лоши неща."

Това казва Христов. Според него признак за здраве е да си устойчив на проблемите и след това да можеш да продължиш.

"В момента младите хора са депресивни, тревожни, крехки и всяка малка несполука ги срива. Те рухват от това, че някой не е харесал поста им в социалните мрежи."

Специалистът говори за качествата и рухването. Ако първото го няма, идва второто.

"Отиваш на първата си работа, шефът те поглежда накриво и вече си развил депресия. В такъв смисъл младите са като снежинки", казва още експертът.

Възпитанието

"В момента живеем в ултралиберализъм, който като опростена концепция означава “Оставете ги, те сами ще се научат как са нещата”. Обществото е абдикирало от възпитателна функция. То е прехвърлило формално отговорността на едни импотентни институции", казва Христов. Според него Има 2-3 поколения чалга семейства, които смятат, че обществото е длъжно да им възпитава децата, а не те самите.

"По-големият проблем е, че младите все по-рядко се женят. Пропагандира се лична свобода. А става дума за страх от отговорност", казва още Христов.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.