Сигнализирай!

САЩ: Санкциите са с цел подкрепа на съдебната реформа в България

Gospodari.com
Gospodari.com
11.02.2023 г.
31
0

САЩ: Санкциите са с цел подкрепа на съдебната реформа в България. Това заяви посланик Джим О‘Брайън, ръководител на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ.

Вчера стана ясно, че САЩ, в координация с Великобритания, предприемат действия за противодействие на системната корупция в България, като налагат санкции срещу пет бивши държавни служители и пет юридически лица от България. Нови 5 български политици са санкционирани по “Магнитски”. Това са Румен Овчаров, Александър Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов. Включването им в списъка е заради сериозното им участие в корупцията в България. 

Нови 5 български политици са санкционирани по “Магнитски”

Ето какво още каза О'Брайън:

"Това, което целим с тези санкции, е подкрепа на реформа на съдебната система. Правим това като солидарност с Европейския съюз, който настоя за реформа на системата в България. Бяхме доволни да видим, че се предприемат стъпки в тази посока от парламента, но сме разочаровани, че това важно законодателство не беше довършено."

Ръководителят на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент участва в среща в резиденцията на посолството на САЩ у нас. На нея бе посланикът на Великобритания в България Роб Диксън.

По думите на Дикинсън:

"Българските граждани заслужават по-добро. Парите, които трябва да бъдат насочени за ремонт на пътища, за строеж на болници, за подкрепа на икономическия растеж, свършват в джобовете на извършващите корупционни действия. Ето защо Великобритания действа сега - за да подкрепи България и нейните усилия да се справя с корупцията и да укрепи върховенството на закона".

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.